Skräddarsydda kostymer på nätet
Köpguider

Skräddarsydda kostymer online

Skräddarsydd kostym online – Din guide till rätt köp

Att bära en skräddarsydd kostym har alltid varit något som har utmärkt en man men också personens plånbok. Att köpa skräddarsydda kläder hos en skräddare har alltid landat på en stor prislapp med mänga nollor men på men senare år har nätbaserade butiker ploppat upp som svampar. Detta har gjort att måttanpassade kostymer nu är tillgängliga även för oss dödliga. Dessa företag tillverkar högkvalitativa, individuellt måttanpassade kostymer – som är många gånger prisvärda och lätta att beställa.

Skräddarsytt på nätet – Var börjar man?

En bra början är att läsa på lite innan annars är det lätt att man påbörjar en beställning men fastnar halvvägs för man inte har tänkt igenom vad det är man egentligen vill ha. I denna guide hoppas vi att vi kan samla en del av de frågor som kan ploppa upp när det är dags för att beställa sin första skräddarsydda kostym. Jag vet inte vad ni tycker, men att göra researchen innan ett köp är en stor del av glädjen att handla. Denna guide är tillför er som vill samla lite förkunskaper och dessutom få en bra överblick av seriösa nätbutiker som är specialiserade på att ta fram just skräddarsydda kostymer. Artikeln är under utveckling.

Saker du bör ha koll på:

Budget – Vad är du redo att lägga

Måtten – Axlar, armar, knä och tå…

Tyget – Val av tyg kommer avgöra priset

Ändamål – Bröllop, Fest, Kontoret

Knäppning – En, två, tre eller dubbelknäppt

Modell – Slimfit eller vanlig

Ska du har skräddarsytt så är det dags att mäta dig

Upp till bevis, dags att dra in magen (Obs gör inte det för då blir din kostym för tight). När det är dags att ta sina mått inför kostymköpet så får du lägga dina nyårslöften åt sidan. Ta hellre de måtten du har idag än att satsa på att köpa en för liten kostym som du har tänkt att komma i sedan när du har tränat lite. Även om de tappas kilon så kommer de ofta tillbaka och en skräddarsydd kostym kan hålla länge, gärna längre än ditt nyårslöfte…vilket i snitt håller i 42 dagar.

 

[/vc_column_text]

Måtten du ska ha koll på

  • Halsomkrets: ta runt måttbandet omkring en tum under ditt Adams äpple, tillräckligt tätt för en bra passform, men såpass lös så att du fortfarande kan andas. Runda upp till nästa centimeter
  • Axlar: Mät från ena axeln till den andra, över toppen av ryggraden och vid nacken. Måttbandet ska följa din ryggs naturliga kurva.
  • Bröstkorg: Stå normalt och bekvämt (utan att böja dig) , mät i linje med bröstvårtorna, och lämna tillräckligt med utrymme att andas.
  • Ärm: Mått från axelbenet till handleden. Enkel.
  • Midja: Lägg måttbandet runt midjan på naveln samtidigt som du undviker frestelsen att suga den in. Skjut in ett finger mellan bandet och din kropp för att tillåta lite utrymme.

 

Snabba leveranser

Leveranstiden på skräddarsydda kostymer varierar kraftigt. Vi återkommer här när vår analys är klar.

Bestäm dig för din budget – Från 2000 Kr

Även om det är omöjligt att köpa en ”billig” skräddarsydd kostym, kommer vissa att vara dyrare än andra. Det är viktigt att ha koll på din budget och välja var du ska sy upp din kostym.  Självklart kommer kvaliteten av tyget, arbetet med detaljer, etc. att påverka det slutgiltiga priset. Men för en helt unikt anpassad kostym, är det väl värt en liten slant? Betänk också vilken kvalitet och betydelse denna kostym kommer att ha.

Så låt oss titta lite närmare på fem olika onlinebutiker som säjer skräddarsydda kostymer av egen design av olika kvalité och prisklasser.

SUITOPIA  – Skräddarsytt från 1990 Kr

Suitopia med ’perfekt passform-garanti’ och fri frakt ger kunderna en bra trygghet, det finns också bra guide på hur måtten ska tas, instruktioner både i text och bild. Butiken erbjuder huvudsakligen skräddarsydda kostymer, smoking till Frock coat från 1 690 kr samt accessoarer som skjortor, dock är skjortorna i standard mått.

Brett urval av design och tyger som ganska snabbt drar iväg i pris med lite tillägg utöver standarden.

Kul marknads gimmick är ’månadens modell-tävling’ där kunderna kan skicka bild på sig själv i deras Suitopia kostym och har chans vinna ännu en kostym, trevligt sätt att återknyta med kunden.

DRAGON INSIDE Från 499 USD

En online butik på engelska med utmärkta feedbacks från kunder. Butiken har många kostymmodeller i sitt showroom baserad på tyger och mönster till skillnad från andra butiker. Kostymen visas på riktigt verklig modell vilket ger mer känsla och form, kanske lite missvisande då kostymen bär av ett proffs med 100% fitting.

TAILORSTORE – Skräddarsydda kostymer från 1999 Kr

Mer info kommer inom kort

Skräddarens betydelse – Kommer yrket försvinna?

Vad är väl inte mer unikt än en skräddarsydd kostym? Kanske att gå till en fysisk butik och träffa en riktig skräddare. Nu är onlinelösningarna för skräddarsydda kläder dyker upp så är ett besök hos en klassisk skräddare och köpa en individuellt och unikt utformad kostym något ovanligt men inte helt uträknat. En skräddare är en person som syr upp och eller helt på egen hand syr kläder vars storlek och passform är unikt skapat just för en specifik person.

Det krävs ett och annat besök hos skräddaren för att denne ska kunna skapa det just du söker. Skräddaryrket är, som du kanske vet, väldigt ovanligt idag tack vare industrialiseringen och vårt snabbt utvecklande samhälle. Dock har deras betydelse inte försvunnit. Snarare tvärtom. Det är allt dyrare idag att gå till en skräddare än vad det var förr, eftersom att tillgången på skräddare är ganska knapp, vilket gör det ännu mer exklusivt. Har du råd att besöka en skräddare som tar måtten till den perfekta kostymen så bör man göra det en gång i livet.

Men som sagt, om man vill uppnå unikhet och framträda sig själv på det bästa möjliga sättet med sin kostym är det verkligen värt ett besök hos skräddaren – även om du får betala betydligt mer än om du besöker en onlinebutik och syr upp din kostym där.