STILGUIDE. Så vårdar du din kostym

En kostym är en investering i garderoben och ett plagg som ska hålla länge. Därför är det viktigt att du tar hand om den på ett bra sätt. I artikeln ”Så vårdar du din kostym” har vi listat saker som du bör tänka på.

KÖPGUIDE. 10 st shades till bröllopskostymen

Att välja solglasögon är inte lätt. Allt välja solglasögon till bröllopet är snudd på omöjligt. Vissa brillor man har hemma känns helt rätt när du ska ut i skärgården men helt fel till kostym eller smoking. Vi gör ett försök att ge dig några uppslag hur du både bär kostym med solglasögon utan att se ut som en pajas.

Måtten du behöver ha koll på

NYCKELN TILL RÄTT KÖP FRÅN BÖRJAN

Fri returrätt i alla ära men med rätt mått kommer du göra rätt köp direkt. Med koll på begreppen och måtten så kan du pricka rätt kostym även när du handlar online.

Vad är skillnaden mellan...

RÄTT TERM TILL RÄTT KOSTYM

Att gå till en skräddare och få en uppsydd kostym är en upplevelse som varje man bör få uppleva någon gång i livet. Ett alternativ är köpa en skräddarsydd kostym online vilket är oftast en något kostnadseffektivare lösning. Oavsett om du köper en kostym online eller i en fysisk butik så är det tacksamt om man ha koll på begreppen. I denna artikel hjälper vi dig att navigera dig rätt i kostym och skräddarterminologin

Din köpguide till skräddarsydd kostym

15 NÄTBUTIKER SOM
SKRÄDDARSYR KOSTYMER

Stor guide över Sveriges bästa onlinebutiker som säljer skräddarsydda kostymer online. Vi tittar på allt från utbud, beställningsprocessen, navigation, filtreringssalternativ, priser, varumärken, kassalösning, avbetalningmöjligheter etc. Få en snabb överblick över de starkaste spelarna som säljer skräddarsydda kostymer på nätet här.

Din guide till ett bra kostymköp

Kostym Online

Är du på jakt efter en kostym online? Student, Bröllopsgäst, eller är det dags att uppgradera arbetsgarderoben med en ny kostym? Oavsett behov är det en god idé att läsa på.

Kostym online eller fysisk butik?

Att köpa en kostym fysisk butiker har vissa fördelar men om du väljer att köpa din kostym online så kan du inte bara få dem levereras till din dörr, du kan även få anpassade/mått-/skräddarsydda kostymer så att de passar som handen i handsken när du packar upp dem ur lådan, och samtidigt spara en massa pengar i processen.

Köpa kostym online behöver inte vara en pina – det finns många online-butiker som inte bara kommer att erbjuda dig en bra affär när du köper kläder från dem, men de kommer också skräddarsy och anpassa dessa plagg för att passa just dig. I vissa fall är det billigare desto mer du köper, såsom matchande skjortor, slipsar eller skor.

Färg, modell och tygkvalitet är viktiga för helhetsintrycket, men om inte kostymen sitter bra på din kropp spelar inget annat någon roll. Passformen är allt. En kostym ska följa kroppens naturliga figur, försök aldrig gömma en smal kropp i en större modell eller tvärtom. Dessutom: en kostym är en investering som ska vara med ett tag, så ta inte alla modetrender på blodigt allvar.

En kostym kostar från tusen lappen (H&M, Dressmann) till hur mycket som helst. Vår rekommendation är att satsa på en modell som ligger mellan cirka 3 000 – 5 000 kronor. En kostym är inte som ett par jeans som du sliter ut och kastar. Du ska använda den många gånger under flera år och i det här fallet lönar det sig därför att satsa på kvalitet.