Kostym online

Är du på jakt efter en kostym online? Student, Bröllopsgäst, eller är det dags att uppgradera arbetsgarderoben med en ny kostym?  Oavsett behov är det en god idé att läsa på.

Kostym online eller fysisk butik?

Att köpa en kostym fysisk butiker har vissa fördelar men om du väljer att köpa din kostym online så  kan du inte bara få dem levereras till din dörr, du kan även få dem anpassade/mått-/skräddasydda så att de passar som handen i handsken när du packar upp dem ur lådan, och samtidigt spara en massa pengar i processen.

Köpa kostym online behöver inte vara en pina – det finns många online-butiker som inte bara kommer att erbjuda dig en bra affär när du köper kläder från dem, men de kommer också skräddarsy och anpassa dessa plagg för att passa just dig. I vissa fall är det billigare desto mer du köper, såsom matchande skjortor, slipsar eller skor.

Färg, modell och tygkvalitet är viktiga för helhetsintrycket, men om inte kostymen sitter bra på din kropp spelar inget annat någon roll. Passformen är allt. En kostym ska följa kroppens naturliga figur, försök aldrig gömma en smal kropp i en större modell eller tvärtom. Dessutom: en kostym är en investering som ska vara med ett tag, så ta inte alla modetrender på blodigt allvar.

En kostym kostar från tusen lappen (H&M, Dressmann) till hur mycket som helst. Vår rekommendation är att satsa på en modell som ligger mellan cirka 3 000 – 5 000 kronor. En kostym är inte som ett par jeans som du sliter ut och kastar. Du ska använda den många gånger under flera år och i det här fallet lönar det sig därför att satsa på kvalitet.

Så låt oss titta lite närmare på fem olika butiker som säjer kostym online av egen design, måttsydda eller off-the-shelf av olika kvalité och prisklasser.

 

SUITOPIA

Suitopia med ’perfekt passform-garanti’ och fri frakt ger kunderna en bra trygghet, det finns också bra guide på hur måtten ska tas, instruktioner både i text och bild. Butiken erbjuder huvudsakligen skräddarsydda kostymer, smoking till Frock coat från 1 690 kr samt accessoarer som skjortor, dock är skjortorna i standard mått.

Brett urval av design och tyger som ganska snabbt drar iväg i pris med lite tillägg utöver standarden.

Kul marknads gimmick är ’månadens modell-tävling’ där kunderna kan skicka bild på sig själv i deras Suitopia kostym och har chans vinna ännu en kostym, trevligt sätt att återknyta med kunden.

 

TAILORET

Tailoret.se med personlig rådgivning genom hela processen, som till och med erbjuder kontakt med lokal skräddare för eventuella slutjustering, där med har dem också ett högre instegspris, från 3 195 kr för deras skräddarsydda kostymer. Erbjuder också gratis frakt från skrädderiet i Thailand till Sverige för alla deras produkter. Här kan man samtidigt få sina skjortor måttsydda. Förutom måttguiden i förklarande text och bild har denna konfigurator där du kan ange vilken kroppstyp du har, på så sätt kan man bättre anpassa beskärningarna för bättre passform.

Även om denna butik har ett högre från pris så ligger slutpriset ganska jämn med resten av butikerna med jämförbar konfiguration.

 

STYLENTO

En butik rak på sak, skräddarsy din egen kostym online och få det hemskickat efter fyra veckor.

Du kastas direkt in i konfigurator, där man designar från antalet knappar till antalet slitsar, kanske inte det snyggaste gränssnittet men den utför vad som behövs för sätta din prägel på en skräddarsydd kostym.

Urvalet av kavajtyger och fodertyger är det tunnaste bland butikerna vi recenserat men också den billigaste måttsydda kostymen bland dem alla, då får man ta till hänsyn till tyger bara gjorda i 65% ull och resten syntet. På samma förfarande kan du skräddarsy dina egna skjortor.

Här är inte allt frakt fritt, beställningar under 1 000 kr tillkommer 50kr i porto.

 

DRAGON INSIDE

En online butik på engelska med utmärkta feedbacks från kunder. Butiken har många kostymmodeller i sitt showroom baserad på tyger och mönster till skillnad från andra butiker. Kostymen visas på riktigt verklig modell vilket ger mer känsla och form, kanske lite missvisande då kostymen bär av ett proffs med 100% fitting.

Efter att ha valt modell efter tyg/färg/mönster klickar man på ’CUSTOMIZE NOW’ så får man välja små detaljer som ger kostymen en personligare touch.

Detta är närmast off-the-shelf då mycket av designen princip klara med små personliga detaljer, dock kommer kostymen att bli uppsydd efter dina mått.